Lippi: Prandelli je pravi čovjek

Lippi: Prandelli je pravi čovjek

Edmir Škorić

Cesare Prandelli, bivši trener Fiorentine, nakon SP-a skoro pa sigurno preuzima selekciju Italije, a aktuelni selektor Azzurra Marcello Lippi je kazao kako je Prandelli "pravi čovjek na pravom mjestu".

Iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, Cesare Prandelli je potpisao četverogodišnji ugovor sa reprezentacijom Italije i nakon Svjetskog prvenstva zamijenit će Marcello Lippija.

"Prandelli je pravi čovjek na pravom mjestu, ali o tome možemo razgovarati već kasnije. U budućnosti ćemo također razgovarati o razlozima zbog kojih sam po drugi put odlučio napustiti Nazionale", kazao je Lippi.

Podsjetimo, Lippi je napustio reprezentaciju nakon SP-a u Njemačkoj 2006. godine, ali se vratimo nakon EP-a 2008. godine.

Do utorka Lippi mora saopštiti konačni spisak od 23 igrača koje će povesti u Južnu Afriku.

"Vi samo trebate imati malo više strpljenja. U utoark navečer znat ćete sve", kazao je Lippi novinarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.