Lippi se nada Nestinom povratku

Italija

Lippi se nada Nestinom povratku

Edmir Škorić

Italijanski selektor Marcello Lippi vjeruje da će iskusni štoper Milana Alessandro Nesta na kraju ipak pristati da nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

33-godišnji Alessandro Nesta prestao je igrati za Azzurre u oktobru 2006. godine, nakon niza povreda koje je pretrpio. Nesta je nastupio za Italiju na tri Svjetska prvenstva.

"Nazionale duguje Nesti. Bio je povrijeđen na dva Svjestka prvenstva. Pričali smo nekliko puta i  rekao sam mu neke stvari. Razogvarat ću s njim ponovo ovaj tjedan", kazao je Lippi.

"Zašto sam uvjeren da će se vratiti? Ja samo kažem da će se, nakon što je platio danak loše sreće, osvetiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.