Lippi zabrinut zbog velikog broja stranaca u Seriji A

Lippi zabrinut zbog velikog broja stranaca u Seriji A

Bivši selektor Italije Marcelo Lippi strahuje da će sve veći broj stranaca u Seriji A negativno utjecati na razvoj mladih italijanskih igrača.

Klubovi u Italiji nemaju strpljenja i nisu spremni istrpiti mladog igrača za svoju dobrobit, mišljenje je Lippija.

“Previše je stranaca. Znam da i Prandelli dijeli mišljenje sa mnom. Nemam ja ništa protiv igrača koji prave razliku na terenu, ali je očigledno da listom dolaze prosječni igrači koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta lige. Nedopustivo je i nečuveno da više od pola igrača u Seriji A čine stranci. Cirro Ferara nedavno je u mladu reprezentaciju primoran bio pozivati igrače iz Serije B, odnosno Serije C,” izjavio je Lippi.

Nekadašnji trener Juventusa i selektor Italije sa uspjehom radi u Kini gdje vodi Guangzhou Evergrande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.