Lippi: Želim biti dio brazilskog SP-a

Lippi: Želim biti dio brazilskog SP-a

Edmir Škorić

Bivši talijanski selektor Marcello Lippi želi učestvovati na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Lippi od prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva nema posla. Posljednji je obavljao na klupi Azzurra, no po lijepo ga se ne sjeća. Azzurri su tada ispali već u grupnoj fazi.

"U životu općenito, u bilo kojem poslu, postoje usponi i padovi, dobri i loši trenuci", reao je Lippi, dodavši:

"Posljednji, u onaj u Južnoj Africi, nije bio uspješan. Uzeo sam godinu dana pauze, da se mentalno oporavim. Želim ponovo raditi, ali ne želim se vraćati u klub. Želim još iskustva u reprezentaciji, da nastupim na još jednom Svjetskom prvenstvu - u Brazilu 2014."

Lippi je osvojio pet naslova Serije A i Ligu prvaka s Juventusom u dva mandata. Ali treći put se ne namjerava vraćati.

"Imao sam dosta šansi da se vratim u Juventus u posljednjih nekoliko godina... i to se nije dogodilo. Juvetus sada ima velikog trenera (Antonio Contea, op.a). počeli su novi ciklus. Mislim da sada nisam potreban, no odnos je tako dobar da, ako zatrebm jednog dana, bit ću na raspolaganju. Nadam se da do toga neće doći, jer bi to značilo da klubu loše ide".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.