Lisandro Lopez mijenja Benzemu

Argentinski napadač u La Championnatu

Lisandro Lopez mijenja Benzemu

Adnan Beganović

Samo nekoliko dana nakon prodaje Benzeme madridskom Realu, čelnici Lyona pronašli su njegovu zamjenu. Naime, ugovor s francuskim klubom potpisat će argentinski napadač Lisandro Lopez.

Lyon i portugalski prvak Porto već su dogovorili ovaj transfer, a prema postignutom dogovoru francuski klub će na račun Portugalaca uplatiti 24 miliona eura.

Ova visina obeštečenja mogla bi i porasti na 28 miliona eura, a to će zavisiti od broja nastupa Lopeza u Lyonu i rezultatima francuskog kluba. Da se transfer finalizira ostalo je još samo da se dogovore Lopez i Lyon te da ovaj sjajni napadač prođe liječnilke preglede. Argentinski napadač je u dresu Porta odigrao 97 utakmica i pritom postigao 44 gola.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.