Lisandro Lopez: Napravili smo pravi rezultat
Argentinac strjelac durgog gola u pobjedi nad Anderlechtom.

Lisandro Lopez: Napravili smo pravi rezultat

Edmir Škorić

Francuski Lyon visokom je pobjedom protiv belgijskog Anderlechta (5:1) jednom nogom u grupnoj fazi Lige Prvaka. Strijelac jednog pogotka bio je Lisandro Lopez, ljetna akvizicija "lavova".

Sinoć je Lyon na svom Gerlandu "isprašio" Anderlecht s 5:1, a mrežu Belgijanaca načeo je mladi bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, odličnim slobodnjakom već u 10. minuti. Samo pet minuta poslije "lavovi" su povećali prednost, tačnije povećao ju je Lisandro Lopez udarcem "s kreča".

Upravo Lopez je jedad od onih igrača od kojih u Lyonu najviše očekuju, budući da je Argentinac iz Porta stigao ovog ljeta za 24 miliona eura. Novac neće, čini se, biti uzalud potrošen. Lisandro je bio strijelac i u prvenstvenoj utakmici protiv Le Mansa.

"Uklapam se sve bolje i bolje. Užitak je igrati u ovom timu. Dugujem to mojim suigračima i treneru. Želim se zahvaliti javnosti, bili su uz mene, a ja sam vrlo sretan sa startom nove sezone", izjavio je bivši igrač Porta, te optimistično nastavio kako vjeruje da su "lavovi" skoro osigurali svoj prolazak.

"Liga Prvaka je predivno natjecanje. Napravili smo dobru razliku prije uzvratne utakmice."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.