Lista strijelaca u Premijer ligi donijela nešto novo: Gdje su 'klasični' napadači?

Tatar na vrhu

Lista strijelaca u Premijer ligi donijela nešto novo: Gdje su 'klasični' napadači?

S. Mlaćo

Kada je lista strijelaca u Premijer ligi u pitanju, prvi strijelac je i dalje novi reprezentativac i član FK Sarajevo Benjamin Tatar.

Tatar je postigao šest pogodaka, a prate ga trojica sa po pet. To su Obren Cvijanović (FK Velež), Mustafa Mujezinović (FK Željezničar) i Goran Zakarić (FK Borac).

Na četiri su Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), Stojan Vranješ (FK Borac) i Almedin Ziljkić (FK Borac).

Zanimljivo da nijedan od navedenih nije klasični napadač, pa imamo zaista nesvakidašnju situaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po tri puta u listu strijelaca su se upisali Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo), Dž. Beganović (FK Sloboda), Vladimir Bradonjić (FK Radnik), Nermin Crnkić (FK Tuzla City), Adnan Osmanović (FK Olimpik), Fejsal Mulić (FK Velež) Vojo Ubiparip (FK Tuzla City)....

U Premijer ligi sada slijedi reprezentativna pauza, a danas je planiran žrijeb parova osmine finala Kupa BiH. Počinje u 13:30 sati.

Top Komentari

Ivica_Osim8
U modernom fudbalu sve je manjr klasicnih 9tki
2 0
Realist
Ovaj portal stvarno ima najnestručnije novinare u ovom djelu Europe
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi