LIVE: Uzbekistan - BiH 0:0

LIVE: Uzbekistan - BiH 0:0

Kraj utakmice

Rezultatom 0:0 završena je prijateljska utakmica između Uzbekistana i BiH. Naša selekcija nije oduševila igrom, iako je ispunila cilj - ne izgubiti u Taškentu.

Selektor Miroslav Blažević priliku je dao igračima iz Premijer lige BiH, sa izuzetkom Spahića i Jahića i sigurno je da sada ima jasniju sliku o kvaliteti bh. fudbala.

Uskoro opširan izvještaj, hvala što se na SportSport.ba    

90. minut

Očekuje nas sudijsko vrijeme. Za sada se slika na terenu ne mijenja. Domaći agilniji, ali bez pravih prilika. Prijetnje Uzbekistana stižu iz prekida.

Naša selekcija se pomalo panično brani.

Ostanite na SportSport.ba

87. minut

Pravi prolom oblaka iznad stadiona u Taškentu i zaista je po ovakvom vremenu teško očekivati da jedan i drugi tim naprave neki potez koji bi mogao rezultirati golom.

Ostanite na SportSport.ba

83. minut

U toku je 83. minut meča i dalje bez promjena. Naša selekcija bez ikakvih ambicija da ugrozi gol domaćina. S druge strane, Uzbekistan pokušava uraditi nešto preko krila, ali i dalje bez uspjeha.

Ostanite na SportSport.ba

80. minut

Ušli smo u zadnjih deset minuta meča. Nadamo se, ako ništa, da nećemo izgubiti ako već nismo u prilici postići gol za pobjedu, a daleko smo i od prilike.

Ostanite na SportSport.ba

77. minut

Jurajev je šutirao, ali je lopta završila malo iznad gola Supića. Uzbekistanci vrše pritisak u želji da dođu do pobjede. Naša odbrana na čelu sa golmanom Javora djeluje sigurno.

Ostanite na SportSport.ba

73. minut

Domaćin od prije nekoliko minuta sa tri napadača. To znači da će u posljednjih 15-tak minuta pokušati ipak stići do jednog gola i najvjerovatnije pobjede jer je teško očekivati da se mogu do kraja meča postići dva pogotka.

Ostanite na SportSport.ba

69. minut

Selektor Blažević je za sada iskoristio dvije izmjene. U igri su Kajkut i Vranješ, igrači Borca, dok su u svlačionicu otišli Kuduzović i Čolić.

Ostanite na SportSport.ba

65. minut

Do kraja susreta ostalo je oko 25 minuta. Uzbekistan je bolja reprezentacija, iako bez pravih prilika. Naša selekcija nikako da organizuje jednu suvislu akciju kojom bi se ugrozio gol domaćina.

Ostanite na SportSport.ba

61. minut

Prilikom jedne intervencije ozlijedio se Elmir Kuduzović koji je na kratko izašao van igre.

Ostanite na SportSport.ba

58. minut

Veliki pritisak Uzbekistana nakon kornera, ali je naša odbrana odlično intervenisala i otklonila opasnost od gola. Možda je vrijeme za neki napada našeg tima.

Ostanite na SportSport.ba

56. minut

Uzbekistan mnogo agilniji u nastavku. Domaći očigledno žele što prije doći do gola, no za sada osim stative Tajijeva nisu imali pravih prilika. Naša selekcija opet nekako bojažljiva, baš kao u prvom dijelu prvih 45 minuta.

Ostanite na SportSport.ba

53. minut

Kapadze je centrirao, a F. Tajijev pogodio je stativu već savladanog Supića. Bila je ovo najbolja prilika na susretu.

Ostanite na SportSport.ba

51. minut

Drugi korner za domaće nije donio ništa novo. Naša odbrana odlično je intervenisala, iako je u nastavku akcije Supić morao intervenisati nakon udarca Jekimova glavom. Žuti karton dobio je kapiten Emir Spahić.

Ostanite na SportSport.ba 

48. minut

Vasilić je dugo vukao loptu i sa 20-tak metara odlučio se na udarac koji je otišao visoko preko gola. Šut je oprobao i Đurić, ali bez opasnosti za domaće.

Ostanite na SportSport.ba

46. minut

Počelo je drugo poluvrijeme u kojem očekujemo bolju igru, posebno našeg tima.

Ostanite na SportSport.ba

Kraj poluvremena

Kao što smo i nagovijestili, nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0, a za nadati se je da će u drugom dijelu naš tim uspjeti savladati domaćeg čuvara mreže.

Malo se osvježite i vratite za 15-tak minuta.

Ostanite na SportSport.ba

42. minut

Na terenu se i dalje ne dešava ništa posebno. Igra se odvija između dva šesnaesterca, a odbrane su bolji dio selekcija. Čini se kako će do poluvremena mreže ostati netaknute.

Ostanite na SportSport.ba

39. minut

Velibor Đurić prvi je naš igrač koji je zaradio javnu opomenu, a razlog je povlačenje protivnika za dres. Domaća publika počela zviždati svojim ljubimcima za igru u dosadašnjem toku susreta. Sigurno su očekivali jače atake i barem jedan gol u mreži Supića, no za sada naš tim stoji odlično.

Ostanite na SportSport.ba

36. minut

Škoro iz daljine pokušao ugroziti gol domaćina, ali je bio neprecizan. Pokušali domaćini preko Tajijeva, no Supiće je na vrijeme napustio gol i uhvatio opasan centaršut.
Mora se priznati da su Đurić i Škoro sve češće u kontaktu sa loptom, a to je dobar znak da se može doći do gola.

Ostanite na SportSport.ba

33. minut

Hadžić napravio grub prekršaj, ali je prošao bez žutog kartona. Uzbekistanci pokušali preko Tajijeva, ali se napadač "bijelih vukova", kako zovu popularno ovu selekciju, našao u nedozvoljenoj poziciji. Žuti karton je na drugoj strani dobio Ahmedov.

Ostanite na SportSport.ba

29. minut

Naši fudbaleri sve češće duboko u polju domaćina, a Đurić izborio prvi korner na susretu. Selektor Blažević traži od svojih igrača da se pomaknu prema naprijed jer je shvatio da se ofanzivnijom igrom može zatresti mreža rivala.

Ostanite na SportSport.ba

26. minut

Hadžić se ubacio iz drugog plana, ali je golman Jurajev bio brži i loptu je izbacio u polje. Na drugoj strani, Uzbekistan pokušao napasti preko desne strane, ali je Čolić lijepo zatvorio igrača i lopta je pripala Supiću.

Ostanite na SportSport.ba

23. minut

Kako susret odmiče naša selekcija sve češće na polovini Uzbekistana. Kao da su Ćirini mladići shvatili da mogu ugroziti gol domaćina čiji igrači nisu pokazali mnogo u dosadašnjem toku meča. No, i selekcija Uzbekistana je sastavljena od domaćih igrača, slično kao i naš tim.

Ostanite na SportSport.ba

20. minut

Prvi udarac u okvir gola Uzbekistana uputio je Škoro. Bila je to akcija Kuduzovića po lijevoj strani koji je na drugoj strani pronašao Čolića, a bočni igrač Veleža uputio lijep centaršut kojeg napadač Sarajeva nije pretvorio u gol, no iz teške pozicije je odlično šutirao u golmana domaćina.

Ostanite na SportSport.ba

17. minut

Domaći sve opasniji, a šut iskosa sa lijeve strane isprobao je Kuduzović, no bio je neprecizan. Bila je ovo prva prijetnja našeg tima koji je nekako u prvim minutama nekako bojažljiv.

Ostanite na SportSport.ba

14. minut

Igra se i dalje odvija na sredni terena, kao da selekcije još uvijek ispituju snage. Za domaće igraju: Jorajev, Z. Tojijev, Sujunov, Karimov, Ismoilov, Hasanov, Jeparov, Ahmedov, F. Tojivev, Kopadze, Andrejev. Selektor je Mirjalol Osimov.

Jedan opasan napad domaćina Čolić je uspješno zaustavio, da bi udarac Jeparova otišao tik pored stative Supićevog gola. Bila je to jedina prilika na susretu za sada.

Ostanite na SportSport.ba

9. minut

Selekcija Uzbekistana pokušava nametnuti svoj ritam igre, no naš vezni red i zadnja linija odlično znaju "stati na loptu" i tako primiriti domaćina.

Ostanite na SportSport.ba

6. minut

Za BiH igraju: Supić, Čolić, Kuduzović, Spahić, Vasilić, Jahić, Jovanović, Đurić, Škoro, Hadžić, Prodanović.

Početna inicijativa domaćina, ali bez pravih prilika. Naša selekcija dobro stoji na terenu i svaki pokušaj napadača Uzbekistana zaustavlja sa lakoćom.

Ostanite na SportSport.ba

2. minut

Intonirane su himne i susret je pred oko 10.000 gledalaca počeo. Vrijeme u Taškentu je toplo, sparno, slično kao u BiH u proteklih nekoliko dana.

Sa centra su krenuli domaći igrači, a u narednom javljanju sastav našeg tima.

Ostanite na SportSport.ba

Fudbalska reprezentacija BiH, odnosno kombinovani tim većinom sastavljen od igrača iz Premijer lige BiH danas od 16 sati u Tashkentu igra prijateljsku utakmicu protiv Uzbekistana.

Poželimo sreću Ćirinim «Zmajevima», a svaku promjenu možete pratiti na SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti