Liverpool, Chelsea i Blackburn među osam
Suarez je postigao dva gola

Golijiada u Carling Cupu

Liverpool, Chelsea i Blackburn među osam

M. Maksimović

Uz Manchester City, plasman u četvrtfinale Carling Cupa su izborili Liverpool, Blackburn i Chelsea, a ukupno je u četiri susreta postignuto čak 20 golova.

Liverpool je prošao teško gostovanje na  Britannia stadionu. Asmira Begovića nije bilo na golu Stokea, ali je zato njegov kolega Thomas Sorensen imao puno posla. U prvom dijelu je zaustavio opasne pokušaje Andyja Carrolla odnosno Luisa Suareza, a sve to je na drugoj strani naplatio Kenwyne Jones u 44.minuti.

U nastavku utakmice je Liverpool napravio preokret upravo golovima Suareza. Prvi je stigao u 54.minuti, a drugi pobjednički šest minuta prije kraja.

Izuzetno zanimljivo i neizvjesno je bilo u preostalim susretima na Ewood i Goodison Parku. Blackburn je nakon produžetaka izbacio Newcastle 4:3. Domaćini su poveli već nakon 5.minuta igre, Rochina je bio strijelac.

Kada je Yakubu iskoristio jedanesterac u 64.minuti, izgledalo je kako gostima nema spasa. A onda je došla nevjerovatna sudijska nadoknada. Prvo je u 93.minuti Guthrie smanjio na 2:1, a onda je u 96. iz slobodnog udarca Yohan Cabaye odveo utakmicu u produžetke. Dodatnih pola sata i još tri gola.

Pedersen je strijelac za 3:2 u 99.minuti, Lovenkrands šest minuta kasnije realizuje najstrožu kaznu koju je sam izborio. U 120 minuti je pala odluka, ovaj put su ostali gosti u šoku.
Gael Givet je pogodio za slavlje Blackburna 4:3.

I na Goodisonu puno uzbuđenja. Prvo je Anelka promašio penal u 16.minuti, a onda je u 38.kiksao golman Evertona Mucha nakon centaršuta Kaloua. Novi penal u 60.minuti. Ovaj put je Ross Turnbull zaustavio Tima Cahilla za crveni karton. Peter Cech je onako nezagrijan skinuo penal Leightonu Bainesu.

Igrača više Everton je ipak uspio iskoristiti, sedam minuta prije kraja Saha postiže gol za produžetke. U produžecima je isključen Drenthe, a onda je četiri minute kasnije, u 114.Sturridge odveo Chelsea u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.