Englezi otkrili koga želi Klopp, navijači Liverpoola neće biti oduševljeni
FOTO: EPA

Sigurno je da su se nadali "većim" imenima

Englezi otkrili koga želi Klopp, navijači Liverpoola neće biti oduševljeni

Esmer Oštraković

Nakon što su u prošloj sezoni razočarali i ostali bez Lige prvaka, Liverpool se ove godine vratio dosta jači.

Trenutno se tim sa Anfielda nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 42 osvojena boda, ali i sa utakmicom manje u odnosu na Aston Villu i Arsenal koji su prvi pratioci lidera.

Upravo večeras će Liverpool odigrati tu utakmicu, a na svom stadionu dočekat će ekipu Newcastlea koja je itekako težak protivnik.

Januarski prijelazno rok od danas je zvanično otvoren, a Liverpool je krenuo po igrača iz Premiershipa koji se nalazi u najboljoj formi.

Kako prenose engleski mediji, Klopp ozbiljno razmatra dovođenje fudbalera Wolverhamptona, a radi se o Hwang Hee-Chanu.

Oglasi

Ovaj sjajni fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 11 golova, te je dodao tri asistencije, a upisao je ukupno 21 nastup u svim takmičenjima.

Navodno su skauti Liverpoola ostali u šoku zbog nastupa koje pruža ovaj fudbaler Wolverhamptona i odmah su sve prenijeli Kloppu.

Ipak, neće Liverpool biti sam u trci za njegov potpis, jer ozbiljan interes pokazuje i ekipa Tottenhama.

Potencijanli problem klubovima predsatvlja to što Hwang mora da nastupi na Azijskom kupu pa bi to moglo zasmetati prilikom pokušaja transfera.

Hwang je svoju karijeru počeo u Phoangu, nakon kojeg dolazi u Liefering, a zatim pravi transfer u Salzburg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Austrije je prešao u njemački Hamburg na posudbu, a nakon toga prodat je Leipzigu za 12 miliona eura.

Wolvesi su ga prvo doveli na posudbu iz ovog kluba, a u ljeto 2022. godine otkupili su njegov ugovor za 16.7 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi