Liverpool na Anfieldu ponizio Real

Liga prvaka

Liverpool na Anfieldu ponizio Real

Liverpool, Chelsea, Villareal i Bayern prvi su putnici u četvrtinu finala fudbalske Lige prvaka. Redsi su madridski Real na Anfield Roadu naučili lekciju o fudbalu, ponizivši ga sa četiri gola u mreži.

Liverpool – Real 4:0

Liverpool je i više nego zasluženo prošao u četvrtfinale Lige prvaka i to u direktnom dvoboju sa najtrofejnijim evropskim klubom, madridskim Realom. Trener Redsa, Rafael Benitez očigledno je iznenadio Juande Ramosa na drugoj strani i od samog početka naredio svojim igračima ofanzivu ka golu Ikera Casillasa. To je urodilo plodom i nakon nekoliko sjajnih intervencija vjerovatno najboljeg svjetskog golmana Ikera Casillasa, „kraljevski klub“ je kapitulirao. Strijelac je bio „El Nino“ – Fernando Torres u 16. minutu. I nakon što su poveli, igrači Liverpoola nisu stali sa napadima, te se igra u tom periodu uglavnom odvijala pred vratima Madriđana. Na 2:0 Liverpool je povisio iz penala u 28. minuti, a svoj šesti gol u Ligi prvaka postigao je kapiten Redsa, Steven Gerrard. Sudija De Bleckere je uvažio sugestiju svog pomoćnika i dosudio najstrožu kaznu za domaće, iako penal nije postojao, jer je Gabriel Heinze igrao ramenom, a ne rukom. Ipak, nepravedno dosuđeni jedanaesterac nije nimalo uticao na pobjednika. Već u drugoj minuti nastavka, Babbel sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio a na loptu je natrčao Gerrard i neodbranjivo je poslao pod prečku Realovog gola. Konačan rezultat postavio je Dossena dvije minute prije kraja.

1:0 – Torres (16), 2:0 – Gerrard (28pen), 3:0 - Gerrard (47), 4:0 – Dossena (88)
LIVERPOOL: Reina, Škrtel, Carragher, Arbeloa, Fabio Aurelio, Mascherano, Xabi Alonso (Lucas), Gerrard (Spearing), Babbel, Kuyt, Torres (Dossena).
REAL MADRID: Casillas, Pepe, Cannavaro (Van Der Vaart), Sergio Ramos, Heinze, Gago (Guti), Sneijder, Robben (Marcelo), Diara, Higuain, Raul.

Juventus – Chelsea 2:2

Juventus je na Komunaleu dočekao Chelsea u nadi da će sustići prednost „plavaca“ iz prvog susreta na Stamford Bridgeu. Za domaće je od 13. minute nastupio i bosanskohercegovački internacionalac Hasan Salihamidžić, koji je u igri zamijenio povrijeđenog češkog veterana Pavela Nedveda i tako ubilježio svoj 88. nastup u Ligi prvaka. Juve je dobro počeo, imao terensku inicijativu, koju je golom u 19. minuti krunisao nekadašnji napadač Udinesea Vicenzo Iaquinta. Međutim, Chelsea se nije predao i pred sam odlazak na odmor, u 45. minuti, londonski je sastav došao do poravnanja, a strijelac je bio povratnik na teren nakon povrede Michael Essien. Chiellini je vjerovatno odlučio susret u 70. minuti. Stoper Juventusa je dobio crveni karton i tako dao gostima veliku prednost. Ipak, već u 74. minuti torinski je klub poveo sa igračem manje u polju, a strijelac sa bijele tačke je bio legenda Juvea, Alessandro Del Piero. Domaći sa igračem manje ipak nisu mogli do iznenađenja protiv Chelsea, a Didier Drogba je svojim golom šest minuta prije kraja otklonio sve sumnje oko toga ko ide među osam najboljih.


1:0 – Iaquinta (19), 1:1 – Essien (45), 2:1 – Del Piero (74 penal), 2:2 – Drogba (84)
JUVENTUS: Buffon, Chielini, Grygera, Melberg, Molinaro, Thiago, Marchisio, Nedved (Salihamidžić), Trezeguet (Amauri), Del Piero, Iaquinta (Giovinco).
CHELSEA: Cech, A. Cole, Alex, Terry, Bosingwa, Mikel Obi, Lampard, Essien (Belleti), Ballack, Anelka, Drogba.

Panathinaikos – Villareal 1:2

Villareal se iskupio za slabu partiju iz prvog meča osmine finala sa Panthinaikosom na El Madrigalu, kada je „žuta podmornica“ remizirala sa grčkim sastavom 1:1. Nakon što su mreže mirovale u prvih 45 minuta igre, sva tri su gola pala u nastavku. U četvrtoj minuti drugog dijela igre Ibagaza je doveo španski sastav u vodstvo. Međutim, slavlje Villareala trajalo je samo šest minuta: U 55. Mantzios je stvari vratio na nulu. Ipak, pobjedu vrijednu četvrtfinala Villarealu u 70. minuti donosi Llorente, koji je na poluvremenu ušao u igru zamijenivši Nihata Kahvecija.

0:1 – Ibagaza (49), 1:1 – Mantzios (55), 1:2 – Llorente (70)
PANATHINAIKOS: Galinović, Sariegi, Vintra, Wawrzyniak (Rukavina), Nilsson, Gilberto (Hristodopulos), Simao, Karagounis, Salpingidis, Gabriel, Mantioz.
VILLAREAL: Diego Lopez, Capdevilla, Godin, Fuentes, Angel (Javi Venta), Santi Cazorla, Ibagaza (Bruno), Senna, Eguren, Nihat (Llorente), Rossi.

Bayern – Sporting    7:1

U duhu prve utakmice u Lisabonu, gdje je Bayern slavio sa velikih 5:0 nad domaćim Sportingom, ove dvije ekipe su sličnu golijadu ponovile i na Allianz Areni u Minhenu. Gledaoci su samo u prvih 45 minuta igre mogli vidjeti čak pet golova. Bayern je u vodstvo već u 8. minuti doveo „zaboravljeni“ Lucas Podolski. Isti je igrač povisio na 2:0 u 34. minuti, da bi novu katastrofu Sportinga nagovijestio Polga autogolom u 39. minuti. Mladi Joao Moutinho smanjio na 1:3 tri minute prije odlaska na odmor, ali je već u narednom napadu Bastian Schweinsteiger povisio na 4:1. Golijadu je u nastavku nastavio Mark Van Bommel, pogodivši iz jedanaesterca u 74. minuti, na 6:1 za Bavarce povisio je Miroslava Klose osam minuta prije kraja susreta, a u posljednjoj minuti Muller je pogodio za 7:1, odnosno 12:1 u dvomeču sa Sportingom!!!

1:0 – Podolski (8), 2:0 – Podolski (34), 3:0 – Polga (39ag), 3:1 – Moutinho (42), 4:1 – Schweinsteiger (43), 5:1 – Van Bommel (74), 6:1 - Klose (82), 7:1 Muller – (90).
BAYERN: Butt, Lucio (Breno), Van Buyten, Lell, Lahm, Schweinsteiger (Muller), Van Bommel, Ottl, Ze Roberto (Sosa), Klose, Podolski.
SPORTING: Particio, Veloso (Abel), Polga, Tonel, Pedro Silva, Vukčević, Adrien Silva, Pereirnha (Izmailov), Joao Moutinho, Derlei, Djalo.

Liverpool - Real Madrid 1:0


Liverpool - Real Madrid 2:0


Liverpool - Real Madrid 3:0


Liverpool - Real Madrid 4:0


Juventus Turin - Chelsea 1:0


Juventus Turin - Chelsea 1:1


Juventus Turin - Chelsea 2:1


Juventus Turin - Chelsea 2:2


Bayern - Sporting 1:0


Bayern - Sporting 2:0


Bayern - Sporting 3:0


Bayern - Sporting 3:1


Bayern - Sporting 4:1


Bayern - Sporting 5:1


Bayern - Sporting 6:1


Bayern - Sporting 7:1

 
 Panathinaikos 1-2 Villarreal
 
 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.