Liverpool počeo pregovore s Ajaxom za Blinda
Foto: EPA

Blinda želi Liverpool

Liverpool počeo pregovore s Ajaxom za Blinda

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola započela je pregovore s ekipom Ajaxa oko dovođenja Daleyja Blinda. 

Sjajni fudbaler je impresionirao na otvaranju Svjetskog prvenstva u uvjerljivoj pobjedi Holandije nad Španijom od 5:1.

Također, njegove dobre igre u dresu Ajaxa nisu ostale nezapažene, te je ekipa Liverpoola odlučila da angažuje ovog 24-godišnjeg fudbalera, koji može igrati na poziciji defanzivnog veznog i lijevog beka.

Redsi će prvaku Holandije ponuditi 12 miliona funti za Blinda, ali će Ajax teško prihvatiti ovaj novac s obzirom na to da bi nakon Mundijala njegova cijena mogla biti znatno veća.

Blind je karijeru počeo u Ajaxu, a jednu sezonu je igrao kao posuđen igrač u Groningenu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti