Liverpool pregazio i Aston Villu
Hat trick Gerrarda

Engleska, 30. kolo

Liverpool pregazio i Aston Villu

Real Madrid, Manchester United i Aston Villa, tri su ekipe koje su u posljednjih dvanaest dana od Liverpoola primili ukupno 13 golova!

Izabranici Rafaela Beniteza prvo su na Anfieldu deklasirali Real Madrid u Ligi evropskih prvaka (4:0), prošlog vikenda su proptutnjali Old Traffordom, savladavši Manchester U sa 4:1, a danas su petardom častili Aston Villu (5:0).

Mrežu gostiju načeo je Dirck Kuyt u osmoj minuti, a do poluvremena mreža se tresla još dva puta. Prvo je Riera povisio na 2:0 u 33. minuti, a onda je uslijedio show Stevena Gerrarda. Kapiten Redsa je postigao hat trick, a prvi put Friedela je matirao u 39. minuti pogotkom sa bijele tačke.

Svoj drugi gol postigao je iz slobodnog udarca u 50. minuti, a konačan rezultat postavio je u 65. minuti, ponovo sa bijele tačke.

Novim trijumfom Liverpool je došao na bod zaostatka iza lidera Manchester Uniteda, s tim da izabranica Alexa Fergusona imaju utakmicu manje.

U preostale dvije današnje utakmice domaći timovi su ubilježili minimalne pobjede rezultatom 1:0. Manchester City je golom Richardsa u 56. minuti savladao Sunderland, dok je za trijumf Wigana protiv Hulla zaslužan Watson, koji je gostujuću mrežu pogodio šest minuta prije kraja susreta.   

Rezultati 30. kola
Fulham – Manchester United 2:0
Stoke – Middlesbrough 1:0
Blackburn - West Ham 1:1
West Bromwich – Bolton 1:1
Tottenham – Chelsea 1:0
Newcastle – Arsenal 1:3
Porsmouth – Everton 2:1
Wigan – Hull 1:0
Manchester City – Sunderland 1:0
Liverpool – Aston Villa 5:0

Poredak
Na tabeli vodi Manchester United sa 65 bodova i utakmicom manje, a dalje slijede: Liverpool 64, Chelsea 61, Arsenal 55, Aston Villa 52, Everton 48, Wigan 41, West Ham 41, Fulham 40, Manchester City 38, Tottenham 38, Bolton 34, Hull 33, Sunderland 32, Portsmouth 32, Stoke 32, Blackburn 31, Newcastle 29, Middlesbrough 27, West Bromwich Albion 24.   

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti