Liverpool želi Ćorluku

Liverpool želi Ćorluku

Peterostruki europski prvak Liverpool želio bi u svojim redovima vidjeti reprezentativca Hrvatske Vedrana Ćorluku, koji je član Tottenhama.

Naime, trener Tottenhama Harry Redknapp nedavno je izjavio da će sljedeće sezone prvi izbor na poziciji desnog braniča biti Kyle Walker, koji je trenutno na posudbi u Aston Villi.

Budući da je to standardna pozicija Vedrana Ćorluke u Spursima i hrvatskoj reprezentaciji u Liverpoolu pažljivo prate situaciju i spremni su u ljetnom prijelaznom roku angažirati igrača, rođenog u BiH (Derventa) koji može igrati desnog bočnog, ali i na poziciji stopera.

Ćorluka je 2007. iz zagrebačkog Dinama otišao u Manchester City za osam miliona funti. Odmah je postao standardni prvotimac, a nakon jedne sezone pridružio se Luki Modriću u Tottenhamu.

Transfer je bio vrijedan 8,5 miliona funti, a Ćorluka je potpisao ugovor koji ga sa Spursima veže do ljeta 2014. Prve dvije sezone u Spursima Ćorluka je bio standardni prvotimac, ali ove sezone zbog povrede je rijetko ulazio u igru, a nakon što je ponovno postao standardan nedavno se povrijedio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv AC Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.