Liverpool zvanično predstavio Rodgersa

Redsi dobili novog trenera

Liverpool zvanično predstavio Rodgersa

Liverpool je danas na press-konferenciji i zvanično predstavio svog novog trenera, Brendana Rodgersa. Na zvaničnom predstavljanju 39-godišnji stručnjak se zahvalio čelnicima kluba koji su mu pružili priliku te je obećao da će se u potpunosti posvetiti klubu.

"Obećavam da ću svoj život posvetiti borbi za ovaj klub i braniti ću stavove Liverpoola na terenu i izvan njega", kazao je Rodgers na početku konferencije dodavši:

"Ovo je dugoročno, a meni je bilo najbitnije da uđem u projekt koji će se raditi tokom narednih par godina. Za mene su na prvom mjestu stavovi kluba, napadački, kreativan fudbal sa taktičkom disciplinom. Prošlo je 20 godina od zadnje titule i realno gledajući možda nismo spremni za titulu sada, ali na tome ćemo raditi tokom predstojećeg perioda".

Novinarima se obratio i predsjednik kluba, Tom Werner te je kazao: Brendan je tek 18 osoba koja je u našoj 120-godišnjoj historiji imala veliku čast da bude naš trener. U Brendanu smo vidjeli talentovanog mladog menadžera. Jedan je od vodećih menadžera nove generacije i donijet će Liverpoolu napadački nemilosrdan stil fudbala. Sjajan je motivator i smatram da će ga naši igrači odmah poštovati", kazao je Werner te se osvrnuo i na ostale kandidate koji su bili u opticaju.

"Pričali smo sa nekoliko ljudi u zadnjih par sedmica, ali moram istaknuti da je Brendan jedini dobio zvaničnu ponudu. On je bio naš prvi i pravi izbor. Vlasnici i navijači Liverpoola imaju isti cilj, a to je da Liverpool bude među najboljim timovima u Evropi te da bude najbolji u Engleskoj. Vjerujem da će nas ovo imenovanje usmjeriti na pravi način", rekao je za kraj Werner.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije