Livorno želi američki dvojac
Landon Donovan, prvi strijelac SAD-a

Livorno želi američki dvojac

Edmir Škorić

Novi stari član Serije A od ove sezone je i Livorno, koji se želi dodatno pojačati i konačno dobrim igrama mirno prvenstvo privesti kraju, kao jedna od ekipa koje bi bile izvan opasne zone. Tako su čelnici italijanskog kluba pronašli dva reprezentativca SAD-a, Donovana i Clarka.

Novopečeni tim Serije A, Livorno, u potrazi je za novim pojačanjima. Čelnicima kluba svidio se Landon Donovac, američki reprezentativac i napadač LA Galaxyja. Njegov menadžer Richard Motzkin potvrdio je kako je već razgovarao sa predstavnicima Italijana. Vijest o mogućem transferu prvi put se spomenula u utorak kada je glavni čovjek Livorna Aldo Spinelli tvrdio kako klub već sprema ponudu.

Spinelli želi Donovana pridružiti Lucarelliju i veteranu Tavanu u vrhu napada. no pitanje je hoće li italijanski tim financijski biti u mogućnosti da angažuje Amera.

Druga želja Livorna je 26-godišnji Clark, ponajbolji igrač SAD-a na Konfederacijskom kupu, a najveću pažnju evropskih timova privukao je u pobjedi njegove reprezentacije nad Španijom (2:0). Ricardo Clarku ugovor sa Houstonom ističe krajem ove godine, a već ranije igrač je izrazio želju da pronađe novi angažman.

"Uvijek sam čuvao sve opcije otvorene. Osjećam da sam sposoban igrati u ligi kao što je Serija A", potvrdio je 26-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti