Ljepotica na čelu engleskog kluba: Igrači obožavaju moje lijepo lice

Mansfield ima najljepšu direktoricu

Ljepotica na čelu engleskog kluba: Igrači obožavaju moje lijepo lice

Edmir Škorić

Žene na bitnim funkcijama u nogometnim klubovima sve su češće, a dokaz da i one mogu biti jednako uspješne kao i muškarci u ovom sportu je i Carolyn Radford.

U engleskom niželigašu Mansfieldu na mjestu izvršne direktorice imaju pravog anđela. Zgodna i lijepa, pametna, uspješna i primjer da i pripadnice nježnijeg pola mogu itekako da obavljaju "bitne i muške" poslove u svijetu nogometa.

Carolyn se brine da Mansfield ima kvalitetan tim, a uskoro bi u klub mogla doći još jedna žena i to na mjesto trenera. Dobro, ne tako skoro, ali Radford je spremna i na takve poteze.

"Da li bih bila dovoljno hrabra da stavim ženu na čelo tima? Da, naravno da bih. Moram da budem solidarna sa ženama", rekla je Radford, koja dodaje kako joj nije problem biti okružena s toliko muškaraca.

"Dečki su uvijek za moje lijepo lice", kazala je kroz smijeh: "Super su prema meni, imamo svi dobru saradnju, tako da ne moram biti zabrinuta. Svi imamo svoj dio posla i nastojimo ga što bolje uraditi".

Carolyn je tu već nekoliko godina, pošto je njen muž John od septembra 2011. godine vlasnik trećeligaša Engleske.

"Nadam se da će i ovaj intervju pomoći da se da prostor ženama u nogometu. Svi trebaju da dobiju priliku. Prije 10 godina niste mogli da zamislite žene u nogometu, a danas one sude, rade kao asistentice u klubovima, dio su trenerskih timova. Voljela bih da se taj trend nastavi", poručila je dirketorica Mansfielda.

Mansfield je osmoplasirani u League Two i ima dva boda manje od sedmoplasiranog Coventryja, a od 4. do 7. mjesta ekipe igraju razigravanje za plasman u viši rang. Stoga, poželimo sreću lijepoj Carolyn i njenoj ekipi da napravi proboj prema društvu najboljih. Ko zna, možda ćemo jednog takva ovu zgodnu ženu gledati i u Premier ligi.

Top Komentari

Kettenhund
I ja sam za ravnopravnost polova! Rudnik u Brezi pod hitno nivelisati broj radnika, 50% mjesta dati zenama!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije