Stigla kazna: Fudbaleri koji su napali džamiju u Kiseljaku dobili deset dana zatvora

Opštinski sud u Kiseljaku odredio

Stigla kazna: Fudbaleri koji su napali džamiju u Kiseljaku dobili deset dana zatvora

H. Zilić

Prije tri godine, austrijski fudbaleri Dejan Ljubičić (23) i Daniel Sudar (23) bili su akteri incidenta kada su bocama gađali džamiju u Kiseljaku.

Nakon pomenutih dešavanja pomenuti fudbaleri su uputili izvinjenje, a u junu ove godine počelo je suđenje za pomenuti incident.

Opštinski sud u Kiseljaku je presudio da su krivi te da oba fudbalera moraju platiti kaznu od 1000,00 KM ili će završiti u zatvoru deset dana.

Prošle godine fudbaleri su malo promijenili ploču pa su u nekim izjava mislili da je u pitanju pekara, a ne džamija.

“Ludost, poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao kršćanin, poštujem svaku religiju”, rekao je tada Ljubičić koji je tvrdio da nije znao da gađa džamiju.

“Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija, bilo je mračno", objasnio je tom prilikom.

Dejan ljubičić je ovo ljeto ostvario transfer ru Njemačku u ekipu Kolna, nakon dobrih partija u dresu Rapida, gdje je zaslužio i poziv na širi spisak reprzentacije Austrije, a za U21 tim ove zemlje skupio je 12 nastupa.

Sa druge strane Daniel Sudar ima mnogo slabiju karijeru. Igrao je većinom u austrijskim niželigašima, a posljednji klub mu je bio Zlatibor u Srbiji. U julu je postao slobodan igrač, tako da još uvijek čeka ime novog kluba.

Top Komentari

dvatri
Dejan Ljubičić ima ugovor sa Puma i igrač je FC Köln. Daniel Sudar je svakako propao i nema ga ni na mapi. Ono što možemo uraditi jeste da pošaljemo mailove na (info @ puma C O M) i pitamo zašto imaju ugovor sa čovjekom koji je uradio ovo i bitno navesti da se radi o presudi a ne o optužbama. Također poslati mail na (service at fc-koeln de) i pitati istu stvar. Njima 1000 KM ne znači ništa, tako da me ne bi iznenadilo da ponovi to ali prekid ugovora sa Pumom bi mogao biti ozbiljan udarac za ovog fašistu.
22 2
Eduard
E cuj 1000 maraka ili 10 dana u zatvor haha, da mu nije otac bio sudija slucajno?
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi