Ljubimac navijača Sarajeva odlazi sa Koševa

Bordo klub ne računa na Damira Hadžića

Ljubimac navijača Sarajeva odlazi sa Koševa

Damir Hadžić, ljubimac navijača Sarajeva, neće više nositi bordo dres. Čelnici sa Koševa iznenada su donijeli odluku da više ne računaju na 33-godišnjeg veznjaka, koji nikada nije dobio pravu priliku nakon što se oporavio od veoma teške povrede.

Ne, nisu Hadžićeve igračke kvalitete u pitanju. Čelnici bordo tima ne žele zadržati 33-godišnjeg veznjaka, jer na njemu ne mogu ništa zaraditi. Tako da se postavlja pitanje šta je cilj Uprave Sarajeva, da li osvojiti trofej koji se čeka duže vrijeme ili nešto sasvim drugo.

"Dobio sam iznenada informaciju iz kluba da više ne računaju na mene. Rekli su da nemaju ništa od mene i da je to razlog. Ne mogu me prodati i nešto zaraditi, tako da me zbog toga ne mogu držati u  klubu", rekao je Hadžić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Na kraju polsezone imao sam razgovor kao i svi igrači i tada sam im rekao da mi kažu da li računaju na mene ili ne. Tada su mi rekli da sigurno računaju na mene do kraja sezone, te da bih poslije dobio neki posao u klubu. Međutim, prije nekoliko dana su me nazvali i rekli su mi da ne računaju na mene", dodao je veliki ljubimac navijača Sarajeva.

"Zatečen sam. Nisam ovo očekivao. Čudan je osjećaj, jer sam tu dugo vremena. Krivo mi je što mi nisu odmah rekli. Ljudi na ulici su mi govorili da će mi se ovo desiti, ali ja nisam vjerovao. To je naša realnost. Volio bih da se ovakve stvari više ne događaju. Sarajevo je veliki klub i treba da bude primjer drugima", kaže razočarani Hadžić.

Hadžić se u augustu 2010. godine povrijedio u pobjedi nad Slobodom od 3:0. Tada mu je pukla Ahilova tetiva i iskusni veznjak dugo je pauzirao. Nakon povrede obećan mu je novi ugovor kao znak podrške, međutim isti nikada nije dobio.

"Nakon povrede očekivao sam veću minutažu. Nisam se mogao vratiti, tako što uđem s klupe pred kraj utakmice. Trebalo mi je da odigram nekolike cijele utakmice. Tako trebate uraditi, ako imate želju da takvog igrača vratite u formu. Poslije ovakvih povreda, rijetko se ko vrati, a ja sam se vratio", rekao je Hadžić, koji je u bordo dresu odigrao preko 200 utakmica.

"Kada sam se povrijedio obećali su mi ugovor kao znak podrške. Međutim, taj ugovor nikada nisam dobio. Igrao sam godinu dana bez ugovora. Držali su me tu samo zbog navijača. Želio bih se zahvaliti navijačima, jer su uvijek bili uz mene, kao i svim prijateljima. Želio bih se izviniti svojoj porodici, jer sam im godinu dana obećavao da ću dobiti ugovor i da smo ovdje sigurni", dodaje iskusni veznjak.

"Imam nekoliko kombinacija da idem u inostranstvo negdje, preko nekih ljudi, koji vjeruju još u mene", rekao je Hadžić za kraj razgovora za naš portal.

Slična stvar se desila Edinu Pehliću, koji nakon povrede nije dobio priliku i poručeno mu je da se na njega ne računa. Čak nije ni trenirao sa prvim timom nakon oporavka. Ajdin Maksumić također nije dobio pravu priliku poslije povratka na Koševo, te je i s njim prekinuta saradnja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti