Ljubojević: Zadovoljan putujem u Banja Luku

Održan sastanak u Vogošći

Ljubojević: Zadovoljan putujem u Banja Luku

Adnan Beganović

U Vogošći je održan sastanak Komiteta za normalizaciju i delegata Skupštine FSBiH iz FBiH, te predsjednika i generalnih sekretara svih kantonalnih saveza.

Na sastanku se govorilo o novom Statutu, a potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević, za naš portal je istakao da je zadovoljan krenuo ka Banja Luci.

"Vodili smo konstruktivnu raspravu. Upoznali smo delegate sa amandmanima koje su odobrile UEFA i FIFA. Istina, bilo je i nezadovoljnih, ali moramo shvatiti da je u ovom trenutku najvažnije usvojiti Statut", rekao je Ljubojević za SportSport.ba i dodao:

"Delegati iz Fudbalskog saveza KS imali su neke primjedbe, no ja sam uvjeren da će na Skupštini 26. maja svi glasati za usvajanje Statuta. Predsjednik FSKS smatra da se usvajanjem ovih amandmana vraćamo unazad deset godina, no postavlja se pitanje šta je alternativa. Suspenzija bi značila smrt bh. fudbala i toga moramo biti svi svjesni. Ponavljam, zadovoljan sam i nadam se da će 26. maja sve proći onako kako svi priželjkujemo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.