Ljupko Čondić pobrao aplauze, Troglav čeka na podršku

Za Livnjake utakmica u Tuzli bila presudna

Ljupko Čondić pobrao aplauze, Troglav čeka na podršku

Utakmica 1. kola Prve lige F BiH između Slobode i Troglava ostat će upamćena po ubjedljivoj pobjedi domaćeg tima 6:0, ali i po prvim minutama u seniorskom timu Ljupka Čondića. 

Naime, petnaestogodišnji kadet Troglava iz Livna dobio je priliku u finišu utakmice, a svaki njegov kontakt s loptom tuzlanska publika je nagrađivala aplauzima. Isto je učinjeno i kada su malobrojni navijači Troglava napuštali stadion Tušanj što svakako ulijeva nada da će ubuduće navijačkih razmirica biti sve manje.

Kada je riječ o Troglavu iz Livna, trener Božo Crnjak navodi kako je utakmica u Tuzli za njih bila presudna.

"Najvažnije je da smo igrali. U Tuzlu sam poveo šest kadeta i šest juniora, ali do narednih utakmica izgledat ćemo ozbiljnije. Troglav će, nadam se, preživjeti ovaj period, a uskoro očekujemo konkretnu podršku", rekao je Crnjak.

Igračima Troglava ne može se osporiti borbenost na jučerašnjoj utakmici. No, kvalitet je bio na strani Tuzlaka koji su im „utrpali“ šest komada u mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.