Lloris: Deschamps je vratio francuski fudbal na pravi put

Golman Galskih pijetlova o strategu

Lloris: Deschamps je vratio francuski fudbal na pravi put

D. Vejo

Hugo Lloris sjajno je branio na meču protiv Njemačke u polufinalu ali isto tako blistao je i tokom cijelog Eura.

Pred njim, ali i njegovim saigračima je utakmica za biti ili ne biti. Sutra je veliko finale Eura, gdje Francuze čekaju Portugalci. Didier Deschamps, uspio je u svom naumu. Do titule najbolje selekcije u Evropi potrebno je da pređe još jednu stepenicu. To zna i čuvar mreže Francuza koji je kako kaže, zadovoljan radom njihovog trenera.

"Deschamps je kreator ove ekipe. Kada nije išlo podizao nas je bukvalno iz mrtvih. Bio je pravi vođa, red je da mu se odužimo. Donio nam je smirenost i kvalitet. Vratio je Francuski fudbal na pravi put", rekao je danas tokom press konferencije za medije, Hugo Lloris.

Na njemu je da čuva mrežu najbolje do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti