Lloris: Pokazali smo karakter

Galski pijetlovi na Evropskom prvenstvu

Lloris: Pokazali smo karakter

Adnan Beganović

U posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naš nacionalni tim remizirao je u Parizu sa domaćom Francuskom, koja je na taj način izborila nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Izabranici Safeta Sušića pružili su sjajnu igru, pogotovo u prvom dijelu, s čime se slaže i kapiten Galskih pijetlova, Hugo Lloris.

"Ovo je za nas veliko olakšanje. Bilo je jako teško. U prvom poluvremenu smo bili plašljivi, dok su naši protivnici igrali sjajno i zasluženo su na odmor otišli sa vodstvom. Uvijek su bili korak ispred nas, no trener je u svlačionici pronašao prave riječi za nas, što se vidjelo u nastavku", rekao je francuski golman i dodao:

"U drugom poluvremenu smo pokazali naše pravo lice. Napravili smo pritisak, stvarali smo prilike i na kraju smo iz jedanaesterca stigli do izjednačenja. Pokazali smo karakter."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.