Loew: Gol Gomeza nam je dobro sjeo

Bento: Rezultat je nepravedan

Loew: Gol Gomeza nam je dobro sjeo

Edmir Škorić

U prvom kolu popularno nazvane "grupe smrti" (B-grupe) Njemačka je s 1:0 savladala Portugal.

Susret se odigrano u ukrajinskom Ljvivu, a jedini gol za Nijemce postigao je Bayernov napadač Mario Gomez u 72. minuti. Imali su Portugalci hrpu prilika u finišu, ali sreća i golman Manuel Neuer spasili su sastav Joachima Loewa.

 

"Obje su momčadi igrale jako dobro u defanzivnom dijelu. Imali smo svoje prilike i bili opasni, a gol Marija Gomeza u drugom dijelu nam je dobro sjeo. U svakom slučaju, pobijedili smo i to jest najvažanije", rekao je Loew, dodavši:

 

"Jasno da je u našoj grupi momčad koja izgubi u prvom kolu suočena s veoma teškom zadaćom. Holanđani, koji nas čekaju u drugom kolu, sada su pod ogromnim pritiskom".

 

Loew je još kazao kako je tek početak turnira, pa vjeruje da njegova momčad može podići igru na viši nivo. 

 

"Dominirali smo utakmicom, posebno u završnici. Nijemci su nam tek stvorili nekoliko prilika iz svojih nabacivanja s bokova. Rezultat stoga smatram osobitio nepravednim", ističe portugalski selektor Paulo Bento. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.