Loew na klupi Elfa do 2012. godine

Dogovor postignut

Loew na klupi Elfa do 2012. godine

Adnan Beganović

Predsjednik njemačkog Fudbalskog saveza Theo Zwanziger saopštio je jučer da će Joachim Loew ostati na kormilu reprezentacije do 2012. godine.

"Drago mi je da smo dogovorili produženje naše saradnje, pa se sada u potpunosti možemo okrenuti sljedećoj godini u kojoj nas očekuje Svjetsko prvenstvo", rekao je za njemačke medije Zwanziger.

Podsjetimo, Loew je preuzeo kormilo njemačke nacionalne vrste 2006. godine, a sa Elfom je došao do finala Evropskog prvenstva 2008. godine, dok je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine osvojio prvo mjesto u svojoj grupi.

Njemački mediji navode da će se formalnosti oko potpisivanja novog ugovora riješiti u januaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti