Loew neće slati nove pozive

Loew neće slati nove pozive

Edmir Škorić

Iako su tri igrača povrijeđena i "prekrižena" sa spiska za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, selektor Njemačke Joachim Loew ne planira slati nove pozive.

Joachim Loew je na preliminarnom spisku imao 28 igrača, pa je petoricu morao "odjaviti", odnosno skinuti sa popisa putnika za JAR. Ipak, povrede su mu skratile muke, pa selekcija Njemačke sada broji 24 člana. Selektor do sutra (utorak) mora saopštiti spisak od 23 igrača koje će povesti na jug Afrike.

Sa spiska su odstranjeni Michael Ballack, Christian Trasch te na kraju Heik Westerman. Nešto ranije je zbog povreda otpao dvojac iz Bayer Leverkuzena, Rene Adler i Simon Rolfes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti