Loew ostaje na klupi Elfa

Njemački fudbalski savez donio odluku

Loew ostaje na klupi Elfa

Adnan Beganović

Njemački selektor Joachim Loew neće biti smijenjen u slučaju da se Njemačka ne kvalificira na SP 2010., izjavio je u srijedu predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Theo Zwanziger, tri dana prije ključne utakmice s Rusijom.

"Prešli smo s njim od 2004. dosta uspješan put i znam da ne treba dovoditi u pitanje stratešku orijentaciju zbog samo jednog neuspjeha. Jasno kažem: ne vidim boljeg čovjeka na tom mjestu", kazao je Zwanziger za "Bild".

Ugovor Joachima Loewa ističe 2010. i njemački fudbalski savez bi ga htio produžiti, ali je 49-godišnji stručnjak odbijao njihove ponude iznesene za vrijeme kvalifikacija.

Njemačka je trenutačno prva u grupi ispred Rusije i može se izravno plasirati na SP samo u slučaju da pobijedi u subotu u Moskvi. Neodlučen rezultat bi također bio dovoljan, ali u slučaju da pobijedi Finsku četiri dan kasnije u Hamburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti