Lokomotiv iskoristio kiks Zenita i zasjeo na vrh

Ruska Premier liga, 20. kolo

Lokomotiv iskoristio kiks Zenita i zasjeo na vrh

E. Škorić

U ponedjeljak se igraju preostale tri utakmice 20. kola ruske Premier lige. U prve dvije završene domaće momčadi su ostvarile pobjedu.

Lokomotiv je u Moskvi savladao Krylyju Sovetov s 2:1 i tako iskoristio jučerašnji kiks Zenita (remi s Tomskom), te zasjeo na vrh tabele sa 43 boda.

Moskovljani su poveli preko N'Doyea u 18. minuti, a na 2:0 povisio je Ozdoev u 77. minuti. Utješni gol za goste postigao je Dragun u završnici utakmice,

Amkar Perm je očitao lekciji Volgi i slavio sa 5:1. Dvostruki strijelac za domaće bio je Ogude, a mrežu nemoćnog gosta tresli su još Peev s penala, Kanunnikov i autogol Kowalczyka. Shelton je bio jedini strijelac za Volgu.

Od 16 sati počeo je susret Rostova i Kubana iz Krasnodara, čime će biti kompletirano 20. kolo ruskog prvenstva. 

Premier liga, 20. kolo:
Amkar - Volga 5:1 (Ogude 4, 79, Peev 37 - penal, Kanunnikov 88, Kowalczyk 90 - ag/ Shelton Lokomotiv - Krylya 2:1 (N'Doye 18, Ozdoev 77/ Dragun 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.