Lokomotiv novi lider u Rusiji

Sigurna pobjeda protiv Volge

Lokomotiv novi lider u Rusiji

E. Škorić

Lokomotiv je u Moskvi nadigrao Volgu i uvjerjivo slavio (3:0) u utakmici 34. kola ruske Premier lige.

Lokomotiv se današnjom pobjedom izborio za prvo mjesto na tabeli. Moskovljani su lako slavili protiv nemoćnih gostiju iz Novgoroda.

Sve je krenulo nizbrdo po goste u 32. minuti kada je isključen Polczak. Šest minuta kasnije penal za domaće, a za 1:0 pogodio je Samedov. 

U nastavku još dvije lopte su završile u mreži gostujućeg golmana. Maicon je na samom otvaranju drugog dijela povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je N'Doy u 71. minuti.

Lokomotiv je lider sa 51 bodom, dok drugoplasirani Zenit ima samo bod manje. Volga ostaje pretposljednja sa 18 bodova i sa sve manjim šansama da ostane u ligi.

Premier liga, 34. kolo: 
Lokomotiv - Volga 3:0 (Samedov 32 - penal, Maicon 46, N'Doye 71)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti