Lokomotiv slavio u Krasnodaru i preuzeo vrh tabele

Ruska Premier liga

Lokomotiv slavio u Krasnodaru i preuzeo vrh tabele

E. Škorić

U ponedjeljak su odigrana četiri susreta 18. kola ruske Premier lige. Lokomotiv je slavio u Krasnodaru i tako zasjeo na čelo tabele.

Moskovska je momčad s 3:1 slavila u gostima kod Kubana i tako došla na prvo mjesto sa dva boda prednosti iznad Zenita. 

Maicon je u petoj načo mrežu domaćina, Ćorluka desteak minuta kasnije udvostručio vodstvo gostiju, a na 3:0 povisio je Boussoufa u 31. minuti. Iskusni Cisse je tek u sudijskoj nadoknadi ublažio poraz Kubana.

Rubin je u Kazanju bio uvjerljiv protiv Amkara (3:0) uz golove Natcha u prvom, te Rondona i Kuzmina u drugom dijelu utakmice.

Moskovski CSKA u Rostovu je odigrao 0:0 s istoimenim domaćinom, dok je otpsani Anži u Mahačkali, dakle pred svojim navijačima, poražen s 2:0 od Tom' Tomska. Pančenko i Komkov su bili strijelci za  goste.

Premier liga, 18. kolo:
Anži - Tom' Tomsk 0:2 (Pančenko 42, Komkov 74)
Rostov - CSKA 0:0
Kuban - Lokomotiv 1:3 (Cisse 91/ Maicon 5, Ćorluka 14, Boussoufa 31)
Rubin - Amkar 3:0 (Natcho 38, Rondon 68, Kuzmin 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.