Lokomotiva bolja od Dinama u derbiju

Premier liga Rusije, 4. kolo

Lokomotiva bolja od Dinama u derbiju

Edmir Škorić

Sa danas odigranih pet susreta kompletirano je četvrto kolo ruske Premier lige. Lokomotiva je u gradskom derbiju, ujedno i derbiju kola, slavila na svom terenu sa 3:2 prtoiv Dinama.

Moskovski derbi pripao je igračima Lokomotive, koji su na kraju s 3:2 bili bolji od Dinama. Andrey Voronin je u 22. minuti zabio za vodstvo gostiju, ali je Aliyev do 68. minute prekrenuo rezultat u korist domaćih. Gol Tarasova pet minuta prije kraja bio je jasan znak da svi bodovi idu Lokomotivi, iako je Kombarov iz penala u finišu smanjio za goste.

Saturn je u Moskvi remizirao sa Rubin Kazanom u susretu bez golova. Bracamonte je donio pobjedu Tereku u duelu sa Samarom (2:0).

U duelu Tomska i Spartaka iz Moskve nije bilo pobjednika. Susret je okončan rezultatom 2:2, iako su domaći u dva navrata imali prednost. Najprije je Kornilenko sa bijele tačke doveo Tomsk u vodstvo, da bi dvadesetak minuta kasnije Welliton poravnao na 1:1. Kilmov u 34. minuti vraća prednost domaćoj momčadi, no Ibson u otvaranju drugog dijela pogađa za konačnih i nekako najrealnijih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.