Londonski "Emirates Cup" i ove godine
"Emirates Cup" tradicionalno i ove godine...

Londonski "Emirates Cup" i ove godine

Edmir Škorić

I ovog ljeta, već tradicionalno, održat će se prijateljski "Emirates Cup", gdje će Arsenal kao domaćin u Londonu ugostiti PSG, Rangers, bh. internacionalca Saše Papca i madridski Atletico. Natjecanje počinje u avgustu i traje dva dana.

Prije dvije godine u sjevernom Londonu titulu "Emirates Cup-a" osvojio je njemački Hamburg. Ove godine debitanti su Atletico Madrid i škotski Glasgow Rangers u kojem nastupa i bh. internacionalac Saša Papac. Francuski Paris SG se već natjecao u ovom prijateljskom kupu, kada su prošle godine igrali zajedno sa Arsenalom, Interom i Valenciom.

Natjecanje počinje 1. avgusta ove godine i traje dva dana. Prvog dana sastat će se PSG i Rangers, te Arsenal i Atletico Madrid.

Naredni dan, dakle 2. avgusta, Arsenal će igrati sa Rangersom, dok će se okršaj u drugom meču voditi između Valencie i Paris SG-a.

Glavni izvršni u Arsenalu, Ivan Gazidis, za BBC Sport je rekako kako očekuje da turnir bude konkuretan pred početak sezone.

"Rangers, PSG i Atletico Madrid će doprinijeti uzbudljivom vikendu u pripremnom fudbalu. Svi timovi će imati ravnopravne pripreme pred početak nove sezone."

Walter Smith, šef Rangersa, se složio sa Gazidisovom i najavio kako se njegova ekipa veseli sudjelovanju.

"Igrači Arsene Wengera su jedni od najboljih u Evropi i njihov mladi tim će dati dodatni test za naše igrače. Emirates kup će privući veliki broj naših navijača i svi u klubu se vesele natječaju protiv Arsenala i PSG-a. No, to je izazov gdje će svi uživati, i naši navijači moći će da uživaju u obje utakmice koje igramo na Emiratesu", potvrdio je Smith.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.