Londonsko krvoproliće: Snimljen trenutak kada je navijač dobio nož u lice
Neredi u jugoistočnom Londonu prije jučerašnjeg meča Millwalla i Evertona u FA Kupu

I nožem u glavu za njegovu slavu

Londonsko krvoproliće: Snimljen trenutak kada je navijač dobio nož u lice

Edmir Škorić

Pred meč Millwalla i Evertona u subotu u 4. kolu FA kupa došlo je do nereda između navijača ta dva kluba.

Prije početka meča došlo je do očigledno dogovorene tučnjave, a na kraju je bilo i nekoliko povrijeđenih.

Sve je podsjetilo na osamdesete godine prošlog stoljeća. Tada su ovakve scene na ulicama pred mečeve bile svakodnevnica, a huliganstvo je itekako skupo koštalo Engleze u dosta slučajeva.

Navijači Millwalla su "od ranije poznati policiji", pa je bilo i za očekivati šta će da se desi u jugoistočnom dijelu Londona.

Jedan od navijača dobio je nožem po licu, a taj snimak je objavio jutros Sun i on je zaista uznemirujući.

Kasnije je po internetu počela da kruži fotografija navijača krvavog lica koji je napadnut nožem.

"Jedan muškarac u dobi od dvadeset godina dovezen je u bolnicu sa ranama na licu, ali njegove povrede nisu opasne po život", saopštio je glasnogovornik lokalne policijske uprave.

Policija je odmah najavila potragu za "koljačem" sa snimka i pokušat će da identifikuje sve one koji su bili dio jedne sramotne tučnjave na londonskim ulicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi