Long: BiH ima velike igrače

Samo riječi hvale za Zmajeve

Long: BiH ima velike igrače

Edmir Škorić

Shane Long, strijelac jedinog gola u pobjedi Republike Irske nad Bosnom i Hercegovinom (1:0) u Dublinu, vjeruje da se njegovom timu suprostavila dobra reprezentacija.

Long je presudio Zmajevima u 77. minuti, kada je ubačenu loptu McGeadyja s desne strane glavom pospremio iza leđa u subotu odličnog golmana Asmira Begovića. Istina, Zmajevi su u potpunosti zakazali na Aviva stadionu, no napadač West Browmich Albiona ima samo riječi hvale.

 

"BiH je dobra momčad. U posljednjih nekoliko godina su prošli mnoge prepreke i imaju velike igrače. Tako da sam oduševljen pobjedom. Trenirali smo cijelu sedmicu naporno i sada smo dobili malo samopouzdanja prije polaska u Poljsku", kazao je Long i dodao:

 

"Završili smo prvu prijateljsku utakmicu na pravi način - 1:0 pobjedom. Sada idemo u Italiju na sedmodnevne pripreme. Kao št osam rekao, dobili smo samopouzdanja prije nego krenemo u Poljsku".

 

Long je jučer zajedno s McGeadyjem dobio šansu u nastavku i upravo njih dvojica su kreatori pobjede. Ipak, prvi izbor selektoru Giovanniju Trapattoniju su Robbie Keane i Kevin Doyle.

 

"Robbie i Kene su trenutno prva dva napadača. Lijepo je da selektor ima toliko problema s odabirom prvih 11 igrača".

 

Irci prvi susret na Euru igraju protiv Hrvatske, a u grupi s njima još su Španija i Italija, koji se vode kao prvi favoriti za prolaz u drugi krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.