Long izabrao WBA

Irac se odlučio između dosta ponuda

Long izabrao WBA

Shane Long (24), dosadašnji napadač Readinga, prešao je WBA.

Odlični Irac je bio želja Evertona, Sunderlanda i Newcastlea, ali se odlučio za West Bromwich Albion sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Long je karijeru počeo u Corku i član je Readinga od 2005, a već 2006. je debitovao u prvom timu.

Za reprezentaciju Republike Irske prvi meč je odigrao u februaru 2007. i do sad je odigrao 21 susret uz 6 golova. Obeštećenje za Longa je 6,75 miliona eura čime je on postao najskuplja akvizicija WBA ovog ljeta. Još su angažovani, Zoltan Gera, Gareth McAuley, Billy Jones i Marton Fulop.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.