Lopez: Sarajevo nas nije nadigralo

Brazilac u redovima Olimpika i pored poraza zadovoljan

Lopez: Sarajevo nas nije nadigralo

Veliko pojačanje, koje je stiglo iz Brazila u Olimpik je Lopez, koji je i u gradskom derbiju protiv Sarajeva pokazao svoj kvalitet.

"Mogu biti zadovoljan svojim nastupom, gdje sam držao sredinu terena pod kontrolom. Ipak, nisam zadovoljan sa rezultatom, jer smo na kraju poraženi. Na početku smo primili brzo golove i trebalo nam je da se kasnije vratimo iz šoka. Onda smo se imali dogovor kako napasti Sarajevo, što smo i učinili, ali nismo uspjeli da izađemo iz susreta kao neporaženi. Sarajevo nas nije nadigralo i mogli smo sigurno doći do bodova", kaže Lopez za SportSport.ba.

Da li ste zadovoljni u Olimpiku?

"Naravno da sam zadovoljan jer sam došao u jedan dobro organizovan klub, gdje se zna šta ko radi. Malo sam možda bio skeptičan prije dolaska jer nisam znao gdje u stvari idem, ali sada kada sam proša adaptaciju i više sam nego zadovoljan u klubu".

Kakav je kvalitet lige po vama?

"Moram reći da sam zadovoljan i kvalitetom lige. Iskreno, mislio sam da je to slabija liga. Ali, uvjerio sam se da u BiH ima dosta kvalitetnih ekipa i to se vidi po neizvjesnosti prvenstva. Za prvaka će se boriti pet ekipa, a isto tako i za opstanak".

Koliko može Olimipk?

"Mi smo skoro svi novi u klubu i trebat će nam još vremena da se uigramo. Sada smo u sredini tabele, a nadam se da ćemo do kraja prvenstva završiti među prvih pet ekipa. Volio bih kada bi i sljedeće sezone ostali svi igrači na okupu, tada bi sigurno jurišali na najviši plasman", kaže Thiago de Andrade Lopes za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.