Lopezovi penali za pobjedu Lyona nad Auxerreom

Ligue 1, 31. kolo

Lopezovi penali za pobjedu Lyona nad Auxerreom

E. Škorić

Montpellier se danas namučio protiv Sochauxa u 31. kolu Ligue 1, ali ipak došao do pobjede kojom se PSG-u barem nakratko odmakao na tri boda.

Montpellier ove sezone ima tek jedan remi i jedan poraz od 16 domaćih utakmica. Ipak, Sochaux spada u skupinu onih klubova koji su na ovom stadionu ove sezone zadali domaćinu dosta poteškoća.

Nije to izgledalo na početku kada je Belhanda nakon samo četiri minute igre postigao vodeći gol za Montpellier. U 28. minuti Maiga donosi izjednačenje pretposljednjeplasiranom Sochauxu, kojeg je istina krenulo odlaskom bh. stručnjaka Mehmeda Baždarevića.

Camara je u desetoj minuti nastavka zatresao gostujuću mrežu za, ispostavilo se, važna tri boda Montpelliera koji sada ima ukupno 63 naspram PSG-ovih 60 bodova, s tim da PSG utakmicu ovog kola igra s Marseilleom na Parku Prinčeva. Parižani će biti u nepovoljnoj situaciji ukoliko ne pobijede Marseille.

Lille je propustio priliku doći na samo bod PSG-u i zadržati šanse za naslov prvaka. Ipak, nije to učinio. Poražen je s 3:1 na gostovanju kod Bresta. Rennes je, pak, istim rezultatom došao do "trice" kod Eviana, dok je pogocima Traorea Nancy, kao gost, s 2:0 savladao Dijon.

U posljednjem susretu subotnjeg programa 31. kola Ligue 1 snage su na Gerlandu odmjerili Lyon i Auxerre. Domaćin je stigao do ukupno 16, a devete domaće pobjede u prvenstvu i trećeplasiranom Lilleu, koji je dakle izgubio od Bresta, primakao se na tri boda.

Doveo je domaće u vodstvo Lisandro Lopez u 29. minuti. Argentinac je izborio najstrožu kaznu, a zatim istu pretvorio u pogodak. Auxerre je izjednačio tri minute prije odlaska na odmor. Lyonov defanzivac Samuel Umiti htio je vratiti loptu svom golmanu Hugu Llorisu, ipak je do nje došao Alain Traore, majstorski je prebacio preko francuskog golmana i na kraju sproveo u mrežu.

Lyon je na kraju uspio ostvariti pobjedu. Lopez je bio strijelac i drugog gola u 72. minuti, a i ovaj put "sa kreča".

Ligue 1, 31. kolo:
Ajaccio - St. Etienne 1:1 (Medjani 79/ Pongolle 72)
Brest - Lille 3:1 (Daf 5, Grougi 10 - penal, Alphonse 52/ Payet 26)
Dijon - Nancy 0:2 (Traore 5, 83)
Evian - Rennes 1:3 (Leroy 34/ Hadji 47, Pitroipa 88, Erding 92)
Montpellier - Sochaux 2:1 (Belhanda 4, Camara 55/ Maiga 28)
Valenciennes - Toulouse 2:0 (Danic 62, Samnassa 89 - penal)
Lyon - Auxerre 2:1 (Lopez 29 - penal, 72 - penal/ Traore 42)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti