Lopta nije htjela u gol: Malagi bod u Barceloni

Remi u Barceloni

Lopta nije htjela u gol: Malagi bod u Barceloni

Midhat Šljivak

Fantastičnu utakmicu odigrali su u 11. kolu španske Primere ekipe Espanyola i Malage, a uprkos velikom broju odličnih prilika susret je završen bez golova 0:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja. Oba tima su imala fantastične prilike, koje nisu iskorštene. Prvi je prijetio Eliseu u 18. minutu, da bi potom veliku priliku imao Santa Cruz koji je pogodio stativu.

Eliseu je u finišu prvog poluvremena ponovo pogodio stativu, da bi Moreno na drugoj strani nakon kornera promašio kompletan gol sa samo jednog metra, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova 0:0.

Dobra igra je viđena i u nastavku susreta. Malaga je bila nešto konkretnija i bolja, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Sergio Garcia je u 86. minuti imao veliku priliku da donese pobjedu Espanyolu, ali je fantastičnom reakcijom Caballero spasio Malagu.

Na kraju su oba tima osvojila po jedan bod, kojim zadovoljniji mogu biti domaći igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.