Lord pokorio Norvešku: Prvi strijelac lige

Sjajna sezona Nicklasa Bendtnera

Lord pokorio Norvešku: Prvi strijelac lige

Nicklas Bendtner je sezonu 2017 norveškog šampionata završio kao najbolji strijelac, još jednom pokazavši da se radi o pravoj fudbalskoj ikoni.

Nakon što je napustio Nottingham Forest danski napadač se u martu 2017. godine pridružio Rosenborgu, a ovu ekipu je odmah odveo do titule Eliteseriena. Rosenborg je sezonu okončao sa 61 poenom, sedam više od drugoplasiranog Moldea.
Popularni Lord Bendtner je na 30 utakmica norveškog šampionata postigao 19 golova, a iako se nije uspio upisati u strijelce u zadnjem kolu, završio je sezonu sa dva gola više od fudbalera Stabaeka Ohija Omoijuanfoa.
Na ovaj način je karizmatični napadač dodao i norvešku Zlatnu kopačku svojim individualnim priznanjima.
Bendtner je 2007. godine postigao najbrži gol kao zamjena u historiji engleske Premier lige, nakon što je u dresu Arsenala pogodio mrežu Tottenhama samo šest sekundi nakon ulaska u igru.
Ovaj 29-godišnjak je u 171 utakmici za Arsenal postigao 45 golova, a u svojoj karijeri je bio član i Birmingham Cityja, Sunderlanda, Juventusa i Wolfsburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi