Lorient deklasirao favorizovani Marseille

Veliko iznenađenje u Marseilleu

Lorient deklasirao favorizovani Marseille

A. Haznadarević

U pretposljednjem duelu 16. kola francuske Ligue 1, Lorient je na gostovanju pregazio momčad favorizovanog Marseillea, te slavio rezultatom 3:0.

Marseille je imao priliku da zadrži korak sa Lyonom, te ostane na svojoj drugoj poziciji, ali momčad iz sredine tabele Lorient im je pomrsila račune.

 

Igrao se 37. minut kada se dogodila prekretnica meča. Charles Kabore je zbog faula u šesnestercu zaradio drugi žuti karton, te ostavio svoju momčad sa deset igrača na terenu, a priliku za vodstvo iskoristio je Aliadiere preciznim šutem sa bijele tačke.

 

U drugom poluvremenu Lorient sa igračem više je ponovo bio prejak za domaćine, pa već u drugom minutu nastavka Corgnet pogađa za 2:0.

 

U 70. minutu Monnet-Paquet nakon asistencije Aliadierea postiže i treći pogodak za goste, i na taj način postavlja konačnih 0:3.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 16. kolo

Marseille - Lorient 0:3 (Aliadiere (P) 38, Corgnet 47, Monnet-Paquet 70) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.