Lorient dominirao, Brest pobijedio

Ligue 1

Lorient dominirao, Brest pobijedio

M. Šljivak

Prvi susret 11. kola francuskog fudbalskog prevenstva Ligue 1 odigrali su na stadionu Francis Le Ble domaći Brest i ekipa Lorienta, a domaći fudbaleri su na kraju slavili pobjedu sa 2:0.

Bolje su domaći otvorili utakmicu, te su u 14. minuti stigli do prednosti. Eden Ben Basat je matirao golmana gostiju Audarda za vodstvo svog tima od 1:0. 

Nakon što su postigli gol, domaći fudbaleri su se povukli, te su prepustili sredinu terena Lorientu. Gosti su preko Bourillona u dva navrata opasno zaprijetili u prvom poluvrmenu, ali su fudbaleri Bresta uspjeli otići na odmor sa golom prednosti.

I u nastavku utakmice potpuna dominacija Lorienta, dok su se domaći igrači skoncentrisali na kontranapade. Jeremie Aliadiere je sa dva pokušaja otvorio drugo poluvrijeme, da bi najveću priliku u 50. minuti propustio Gregory Bourillon koji je prebacio gol sa svega dva metra.

Napadao je Lorient i u nastavku susreta. Giuly i Monnet-Paquet su u 85. minut propustili velike prilike, ali je golman Bresta Thebaux sjajno intervenisao.

Lorient je za propuštene prilike kažnjen u trećoj minuti sudijske nadoknade kada Charlison Benschop pogađa za konačnih 2:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.