Lorient nadigrao Troyes, Toulouse bolji od Nancyja

Le Championat, 21. kolo

Lorient nadigrao Troyes, Toulouse bolji od Nancyja

A. Haznadarević

U francuskom Le Championatu odigrana su preostala četiri susreta, u kojima su Lorient, Toulouse i St. Etienne upisali pobjede, kod su Ajaccio i Valenciennes odigrali neriješeno.

Lorient je na svom stadionu nadigrao ekipu Troyesa rezultatom 3:1, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već u prvom poluvremenu. Monnet-Paquet je postigao vodeći gol za Lorient u 20. minutu, da bi sedam minuta kasnije Raele povisio na 2:0.

 

U drugo poluvrijeme bolje je krenuo Troyes koji u 66. minutu smanjuje na 2:1, da bi Lorient šest minuta pred kraj riješio pitanje pobjednika. Asistent je bio Raele, a gol je zabio Gregory Bouillon. Do kraja su gosti preko Camusa u 88. minutu meča uspjeli smanjiti na 3:2, što je bio i konačni rezultat susreta.

 

U susretu Bresta i St. Etiennea, gosti su slavili s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Brandao, koji je mrežu Bresta zatresao u 50. minutu susreta.

 

Toulouse je osvojio sva tri boda u susretu s Nancyjem, a svi golovi su pali u drugom poluvremenu. Franck Tabanou je u 57. i 79. minutu pogađao mrežu gostujućeg Nancyja, a jedini odgovor stigao je preko Karabouea u 89. minutu susreta.

 

Jedini susret danas koji je završen remijem, bio je meč Ajaccia i Valenciennesa, a rezultat je glasio 1:1.

 

Legendarni Rumun Adrian Mutu je postigao jedini gol za Ajaccio u 30. minutu, dok su gosti preko Nguttea poravnali u 69. Treba dodati i to da je Valenciennes završio susret s deset igrača, nakon što je Angoua zaradio crveni karton u 64. minutu.

 

Ligue 1, 21. kolo

Lorient - Troyes 3:2 (Monnet-Paquet 20, Raele 27, Bourillon 84 / Brechet 66, Camus 88)

Brest - St. Etienne 0:1 (Brandao 50)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Nancy 2:1 (Tabanou 57, 79 / Karaboue 89)

Ajaccio - Valenciennes 1:1 (Mutu 30 / Nguette 69)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.