Lorient namučio Lyon na Gerlandu

Lavovi preokretom do pobjede

Lorient namučio Lyon na Gerlandu

E. Škorić

Nogometašima Lyona ozbiljno je stalo do Evrope, pa su u nešto više od deset minuta preokrenuli protiv Lorienta i upisali vrijednu pobjedu.

Lorient je pomalo neočikavno za 26 minuta igre na Gerlandu imao vodstvo od 2:0. Kevim Monnet-Paquet je u 22. minuti savladao Huga Llorisa, a četiri minute kasnije i Mathias Autret. 

 

Na asistenciju Dejana Lovrena, brazilski odbrambeni igrač Cris u 38. minuti ostavlja Lyon u igri. U nastavku su domaći krenuli odlučnije i agilnije. Argentinski napadač Lisandro Lopez dvanaest minuta prije kraja poravnava rezultat.

 

Pobjedu Lavovima, s kojom su ponovo na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja donosi plasman u Evropu,  donio je rezervista Bafetimbi Gomis pet minuta prije kraja utakmice. 

 

Ligue 1, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon - Lorient 3:2 (Cris 38, Lopez 77, Gomis 85/ Monnet-Paquet 22, Autret 26)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.