Lorient protiv Lillea prekinuo negativnu seriju

Ligue 1

Lorient protiv Lillea prekinuo negativnu seriju

Midhat Šljivak

Lorient je u prvom susretu 13. kola francuskog fudbalskog šampionata savladao na svom Yves Allainmat-Le Moustoir stadionu ekipu Lillea sa  2:0.

Nakon što je prvih dvadesetak utakmica proteklo u tromoj utakmici i bez prilika, ostatak susreta donio je zaista sjajan fudbal. Obje ekipe je probudio gol Lorienta u 24. minuti susreta. Jouffre je centrirao u kazneni prostor, a fantastičan pogodak glavom postiže Gregory Bourillon  za vodstvo domaćih od 1:0.

Yann Jouffre i Kevin Monnet-Paquet su potom prijetili golu Lillea, dok su gosti imali priliku preko Solomona Kaloua, ali na odmor se ipak otišlo vodstvom domaćih od 1:0.

Nastavak susreta pružio je odličnu igru. Aliadiere je u prvom napadu zaprijetio golu Landreaua, a potom je Lille propustio dvije velike prilike. Prvo je glavom Chedjou šutirao, a golman domaćih Audard odlično brani na gol liniji, da bi domaći golman četiri minute kasniej odbranio i stopostotnu priliku Payeta koji je izašao sam pred golmana Lorienta.

Neiskorištene prilike Lillea, Lorient je kaznio u 69. minuti. Aleadiere je izvrsno uposlio Bnjamina Corgneta koji je matirao Landreau za vodstvo od 2:0. Mogao je potom Monnet.Paquet deklasirati Lille, ali je promašio stopostotnu priliku pred golom gostiju.

Do kraja promjene rezultat nije bilo, pa je Lorient zasluženo došao do pobjede, prve nakon sedam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti