Lorient savladao Toulouse golom Corgneta

Lorient došao do vrijednog trijumfa

Lorient savladao Toulouse golom Corgneta

U posljednjem susretu 15. kola francuske Lige 1, sastali su se Lorient i Toulouse, a pobjedu je slavila domaća ekipa, 1:0.

Lorient je od samog početka krenuo u napad, a prvu priliku domaćin je stvorio u šestoj minuti susreta. Toulouse je na prvu priliku čekao do 20. minuta, ali je Tabanou bio neprecizan. Novu priliku za Lorient imao je Aliadiere u 30. minuti, ali njegovu udarac glavom je bio neprecizan. Na isteku prvih 45. minuta pogodak za Lorient. Aliadiere je asistirao, a mrežu Ahmada zatresao je Corgnet. Lorient je na poluvrijeme otišao sa vodstvom, 1:0. 

 

Nastavio je domaćin sa dobrom igrom i u nastavku, a prvu priliku imao je Jouffre u 49. minuti susreta. Toulouse je preuzeo incjativu sredinom drugog poluvremena, ali su napadi gostiju bili bezopasni po gol Audarda. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Lorient je došao do velike pobjede.

 

Francuska Liga 1 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lorient - Toulouse 1:0 (Corgnet 45)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije