Lorientu i Lyonu po bod u međusobnom duelu

Ligue 1, 8. kolo

Lorientu i Lyonu po bod u međusobnom duelu

E. Škorić

Lorient je jedno od ugodnijih iznenađenja u francuskoj Ligue 1 u dosadašnjem dijelu sezone. 

Tako je u Lorientu istoimeni domaćin uspio ostati neporažen protiv Lyona i zadržati se u gornjem dijelu tabele. 

 

Bafetimbi Gomis je nakon 23 minute igre zabio za vodstvo gostiju s Gerlanda, koji su istu zadržali do kraja prvog dijela.

 

Uvodne minute drugog poluvremena nisu bile sretne za goste, ali itekako jesu za Lorientove nogometaše, koji su uspjeli doći do pogotka, a strijelac je bio Jeremie Aliadiere. 

 

Do kraja utakmice i jedni i drugi su uspijevali doći do sva tri boda, a na kraju su se ipak morali zadovoljiti sa po jednim osvojenim bodom. Lyon sada ima 15 bodova, koliko i PSG, koji večeras gostuje prvoplasiranom Marseilleu, ekipi koja je dosad skupila 18 bodova.

 

Ligue 1, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lorient - Lyon 1:1 (Aliadiere 47/ Gomis 23)

 


Original Video - More videos at TinyPic

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.