Lorientu tri boda u St. Etienneu

Ligue 1

Lorientu tri boda u St. Etienneu

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Lorienta savladali su kao gosti St. Etienne sa 2:0 u susretu 18. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1.

Lorient je odigrao odličnu utakmicu, u kojoj su na kraju zasluženo slavili pobjedu. Do vodstva su gosti stigli u 20. minuti susreta kada lijepu asistenciju Corgneta koristi Jeremie Aliadiere kojem nijebilo teško da savlada domaćeg golmana Ruffiera za vodstvo od 1:0.

U 39. minuti novi gol u mreži  domaćih. Odličan centaršut sa desne strane Realea iskorsitio je Alain Traore koji pogađa za rezultat poluvremena od 2:0.

Nastavak susreta donio je također veoma dobru utakmicu. Lorient je i dalje bio nešto konkretniji tim, ali su mreže mirovale u drugom poluvremenu, pa je na kraju susret završio pobjedom gostiju od 2:0.

 


szólj hozzá: St Etienne vs Lorient 0:1 Aliadiere
szólj hozzá: St. Etienne vs Lorient 0:2 Traore

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.