Loš debi Begovića na klupi Stokea
Begović je kapitulirao pet puta

Chelsea deklasirao Stoke

Loš debi Begovića na klupi Stokea

M. Maksimović

Reprezentativni golman Asmir Begović, neće po dobrom pamtiti debi na golu Stokea. On je u 35.minuti zamijenio Thomasa Sorsensena koji se teško povrijedio kod vodstva Chelsea 2:0 i u preostalih nešto više od 55 minuta, čak pet puta je vadio loptu iz svoje mreže. Chelsea je do kraja demolirao Stoke 7:0.

već od prvog napada se igralo viktorije pred golom Sorsensena koji je prvi put kapitulirao u 24.minuti, Kaloua odlično reaguje na ubacivanje Drogbe. U 35.minuti Lampard šutira, Sorsensen odbija loptu na koju uklizava Kalou i loptu šalje u mrežu.

Nažalost prilikom uklizavanja, Kalou je kopačkom zahvatio i golmana Sorsensena koji je krenuo ruku zaradivši tešku povredu lakta. Dugo se ukazivala pomoč Sorensenu, kojeg je zamijenio naš reprezentativni golman. prvi put je Begović kapitulirao u 44.minuti kada Lampard realizuje jedanesterac.

Begovićeva mreža je mirovola do 68.minute kada Kalou postiže treći gol na utakmici za 4:0. U posljednjih deset minuta još tri gola Chelsea. U 81.Lampard je povisio na 5:0, Sturridge je strijelac za 6:0 u 87.minuti, a konačnih 7:0 postavlja Malouda minutu prije kraja.

Chelsea je ostao na vrhu tabele sa 80 bodova ima još uvijek bod prednosti u odnosu na Manchester United, dok je Stoke trenutačno na 13.mjestu sa 43 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.