Loš meč u Banjoj Luci, nula Borca i Slobode

Premijer liga, 19. kolo

Loš meč u Banjoj Luci, nula Borca i Slobode

Midhat Šljivak

Fudbaleri Borca i Slobode odigrali su meč bez golova (0:0) u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme nije donijelo apsolutno nikakva uzbuđenja. Igralo se uglavnom na sredini terena, a najopasniji pokušaj imao je Radinović nakon nešto više od pola sata igre. Šutirao je s 20-ak metara, a Pirić je bez problema odbranio.

Dosta prekida igre obilježilo je prvih 45 minuta, ali na kraju se na odmor otišlo bez pogodaka i bez prave šanse (0:0).

Nakon samo nekoliko sekundi igre u nastavku, Slobda stvara prvu veliku šansu. Mersudin Ahmetović je šutirao s desne strane, te je uzdrmao stativu domaćeg tima.

Uspio je zatim Borac da uzvrati. Odličnu akciju nije uspio da završi Milosavljev, pa je mreža Tuzlaka ostala netaknuta.

Nakon nešto aktivnijeg otvaranja drugog dijela, igra se ponovo smirila. Igra je sve više ličila na prvo poluvrijeme i bez izrazitih prilika na obje strana.

Sloboda je imala nešto veći posjed lopte. Kružili su oko kaznenog prostora domaćih, ali nisu uspjeli da dođu do prave šanse pred golom Ružića.

Savić je na drugoj strani imao šansu, ali je iz dobre situacije loše šutirao, te je lopta otišla pored gola. Do kraja je ostalo 0:0, te su oba tima osvojila po bod.

Premijer liga BiH, 19. kolo:
Borac - Sloboda 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Borac promasio veliku priliku by ss_video
Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi