Loš pokušaj: Lacazette bijesan na čelnike Lyona

Nude mu novi ugovor

Loš pokušaj: Lacazette bijesan na čelnike Lyona

Endin Čaušević

Francuski napadač Alexandre Lacazette odlučio da je ostane u Lyonu i ovu sezonu.

Lacazette je već nekoliko sezona najbolji strijelac ove ekipe, te se nalazi na meti mnogih ekipa. Iako je imao ponudu Arsenala ovaj fudbaler je na kraju odlučio ostati u Lyonu. Čelnici francuske ekipe odlučni su da u narednom periodu zarade ogroman novac prodajom Lacazetta.

Lyon je spremio novi ugovor za napadača ove ekipe u kojem bi bila i otkupna klauzula od 70 miliona eura. Ipak, čini se da Lacazette nije spreman da prihvati ove uslove francuske ekipe.

Francuski mediji prenose da je 25-godišnji napadač odbio novi ugovor Lyona, te da je ljut što na taj način žele da zarade iako je on odbio primamljive ponude iz Engleske. Zbog ovog postupka čelnika Lyona, Lacazette bi već u januaru mogao promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lacazette je sjajno otvorio i ovu sezonu. Nakon tri kola najbolji je strijelac u Evropi sa šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi